Page 1 of 2

FactorioGear

Posted: Sun Jan 24, 2016 7:11 pm
by yareczek
Hi folks!
I want to introduce you to my new mod manager program. I took my old FMM and rewrite it with new GUI and some other stuff.
ScreenShots
What is it for?
Well base for this program is easy managing mods for different servers or challenges. Turn On/Off mods without restarting game.
Because community of mods is growing and there will be some game-play packs I want to make it easer for both sides.
Just select a pack and don't worry about downloading mods one by one sounds cool?

How to use it?
This is program made under and for windows (it may work on emulators). Personally I don't like installers (to much trash want to be installed) so I prefer deliver single exe file.
Just run it and done. It's working.

Is it working with factoriomods.com?
Yes. If you run program as an administrator, you can select File->ADD (under Browser Integration section). Now when you click Install on factoriomods.com my program will pop-up and you can proceed with adding selected mod.
There is also REMOVE button to wipe mod install protocol from registry.
Also there is Mods section on top bar. You can load list of mods from there. This is also integration with factoriomods api.
Download
Crashes
Change log
ModPack file construction
TO DO:
- mod packs handling
- mod search button
- GUI personalization ? (If you like to have it)
- Help tutorial for beginners
- Multiplayer handler

I really looking for your opinions. What you would like to see.
I thinking about making server dynamic list, is it what you looking for?
Any ideas and critics are welcome.

Re: FactorioGear

Posted: Wed Jan 27, 2016 1:11 pm
by StanFear
when I launch and select the factorio.exe file, I get :

Code: Select all

Acess violation at address 0073C09C in module 'FactorioGear.exe' 
Read of adress 00000003

Re: FactorioGear

Posted: Wed Feb 03, 2016 2:34 pm
by yareczek
StanFear wrote:when I launch and select the factorio.exe file, I get :

Code: Select all

Acess violation at address 0073C09C in module 'FactorioGear.exe' 
Read of adress 00000003
What system do you use?
Do you have some security programs?

After you select Factorio.exe program will write his own config file in same dir where he is running.

Re: FactorioGear

Posted: Thu Feb 04, 2016 9:50 am
by StanFear
yareczek wrote:
StanFear wrote:when I launch and select the factorio.exe file, I get :

Code: Select all

Acess violation at address 0073C09C in module 'FactorioGear.exe' 
Read of adress 00000003
What system do you use?
Do you have some security programs?

After you select Factorio.exe program will write his own config file in same dir where he is running.

windows 10,
and Factorio is installed in programmes (which requires admin privileges to write in)
maybe chech if you can write, and if you can't write in appdata or something (you're using C# right ? then you can use

Code: Select all

Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData)
to get the appdata folder)

Re: FactorioGear

Posted: Sun Feb 07, 2016 4:56 pm
by Oritemis
Please give a follow up on this, isn't working on Windows 10.

Re: FactorioGear

Posted: Sun Feb 07, 2016 5:05 pm
by daniel34
For me it only works on Windows 10 (laptop), it doesn't work on Windows 7 (desktop), I tried with and without admin privileges on both platforms.
On both computers Factorio is installed in the D:\Games\Factorio (desktop) or C:\Games\Factorio (laptop) folder, so they are writeable by every program run. Running it as Admin gives the same result as running it as User.

On Windows 7 I get the following error:
Image

Also, Ikarus (http://www.ikarussecurity.com/) flags your software as Trojan-Downloader.Win32.Banload.

Re: FactorioGear

Posted: Thu Feb 11, 2016 12:08 am
by yareczek
Thx for info.
I will try fix it asap.

Re: FactorioGear

Posted: Sat Feb 13, 2016 1:07 pm
by yareczek
StanFear wrote:
yareczek wrote:
StanFear wrote:when I launch and select the factorio.exe file, I get :

Code: Select all

Acess violation at address 0073C09C in module 'FactorioGear.exe' 
Read of adress 00000003
What system do you use?
Do you have some security programs?

After you select Factorio.exe program will write his own config file in same dir where he is running.

windows 10,
and Factorio is installed in programmes (which requires admin privileges to write in)
maybe chech if you can write, and if you can't write in appdata or something (you're using C# right ? then you can use

Code: Select all

Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData)
to get the appdata folder)
I think you can be right. I will change way of saving data.
BTW I'm using Delphi, I do not like C# writing style.

Re: FactorioGear

Posted: Mon Feb 22, 2016 8:02 pm
by Oritemis
Sorry to ask about it again, but since you already have been paid, what is the corrected version?

Re: FactorioGear

Posted: Tue Mar 01, 2016 10:10 pm
by yareczek
Try new version 0.0.0.3 should work fine now.
If not then I'll make fast work around fix.

Re: FactorioGear

Posted: Sat Mar 12, 2016 8:37 pm
by Oritemis
No, still the same bug as before... Access violation... :(

Re: FactorioGear

Posted: Sat Mar 12, 2016 11:37 pm
by yareczek
Please submit bug report, this will help me to fix your issue

Re: FactorioGear

Posted: Wed Mar 16, 2016 8:31 pm
by space_jockey
Any fix for this? From skimming google results it appears as though Delphi is below C# tier (I'm no fool but I've never heard of Delphi before, sounds like a terri-bad WYSIWYG editor), are there any advanced functions that allow for the same control you have on your system but for others? I mean, does this manager work? Has anybody other than OP got it to work? Your old one works so I'm assuming people use that one and don't report back because it's the same error.

I never get any error. I run it, the folder it's in becomes unresponsive, there's no process in my details tab, and the only fix is to reboot.

I would very much like to use your new manager due to its features but if you're not fast enough somebody will beat you to it.

Re: FactorioGear

Posted: Wed Mar 16, 2016 10:09 pm
by yareczek
Delphi is just another programming language some info here: https://en.wikipedia.org/wiki/Delphi_%2 ... anguage%29

About bugs and problems.
I wonder too how is it working for others, I got few reports about problems and AFAIK they are fixed in last version 0.0.0.4
I really would appreciate any feedback on is it working at all. But I can't enforce anyone to do that.

As for your problem with unresponsive folder after running FG it's completely new for me. There is nothing that should require any privilege access to start.

Before the window shows up program is asking for the factorio.exe file (only one and then it saves it for future starts), then it's looking for sth like %appdata%/factorio/mods/mod-list.json. If he finds it then begin to check for mods one by one. Every mod, in mods folder, need Info.json file (it read it and save those data), in last version there is new folder named FGB (FactorioGearBackup) where are stored all the mods that are not needed at the moment. After that window is pop up with all that info about mods.

There was some issues with checking zip files that are damaged, but now if it is unreadable, program will skip it and go on.

Please PM or email me and I'll try to solve your problem, but I need more details.

Re: FactorioGear

Posted: Thu Mar 17, 2016 1:56 am
by Captain_Falcon
having trouble with the direct download not showing the mod in the mod list, idk if its workin or not but would luv sum help

Re: FactorioGear

Posted: Fri Mar 18, 2016 12:57 am
by yareczek
Hi there,
You are right after direct download you need to manually refresh the list (Context menu RMB on mod list -> Refresh). I'll add auto refresh in next version, also I'll add progress bar for direct download.

Re: FactorioGear

Posted: Fri Mar 18, 2016 10:24 am
by 7h3w1z4rd
Things to add in my opinion.
  • Ability to make modpacks
  • Ability to clear mods folder
  • Ability to delete mods
Plz add these features

Re: FactorioGear

Posted: Fri Mar 18, 2016 4:48 pm
by yareczek
Ability to make modpacks
This can be done only partialy. I can generate mod list, but you still need to enter direct url to zip file.
Ability to clear mods folder
What do you mean? Delete all files from mods folder?
Ability to delete mods
Can be done. Will be added to next version.

Re: FactorioGear

Posted: Sat Mar 19, 2016 11:00 pm
by Factorio2016
Ability to make modpacks
Recipe: cleared the folder! downloaded desired modifications! Packed for yourself and with those who will play with you in the archive.
Ability to clear mods folder
the delete all button near the delete button mod

Re: FactorioGear

Posted: Sun Mar 20, 2016 10:44 pm
by yareczek
Ok I think it's time to new release. Version 0.0.0.5 of FactotioGear is now avalible.
change log v0.0.0.5
Hope if you see any mole... I mean bug, just crush it xD
Image